موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

طرح مجلس برای مجازات مرتکبان جنایت علیه ایران

نمایندگان مجلس اخیرا طرحی را تهیه و تدوین کرده‌اند که با تصویب نهایی آن، مقابله با اقدامات غیرقانونی، نامشروع و تعقیب و مجازات عاملان جنایت علیه ایران و تضمین عدم تکرار این وقایع ضروری می‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 15
کد خبر: ۱۲۶۲۹۲

به گزارش راهبرد معاصر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان «ترویج مکتب شهید سلیمانی و تعقیب و مجازات مرتکبان جنایت علیه ایران» را تهیه و تدوین کرده‌اند که بر اساس آن مقابله با اقدامات غیرقانونی، نامشروع و تعقیب و مجازات عاملان جنایت علیه ایران و تضمین عدم تکرار این وقایع ضروری می‌شود.

 

بر اساس این طرح که در حال حاضر در دستور کار قرار گرفته است، کارگروه مشترک قوه قضائیه و دولت با مسئولیت قوه قضائیه و با حضور نمایندگان منتخب کمیته حقوق بشر مجلس، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون حقوقی - قضائی، ظرف یکماه جهت تشریک مساعی در این خصوص در قوه قضائیه تشکیل می‌شود. این کار گروه موظف است گزارش تشکیل کارگروه و اقدامات اتخاذ شده تا زمان تشکیل در راستای اهداف این قانون را ظرف دو ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه نموده و از آن به بعد هر سه ماه یکبار تا تحقق اهداف این قانون به مجلس شورای اسلامی گزارش مربوطه را ارائه نماید.

متن کامل طرح بدین شرح است:

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

احتراما طرح ذیل که به امضای ۷۰ نفر از نمایندگان رسیده است، جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌شود.

مقدمه (دلایل توجیهی):

از آنجا که دولت آمریکا با تهدید و توسل به زور نامشروع، مرتکب حمله مسلحانه علیه مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران از جمله سردار و فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه، شهید سلیمانی و همراهان ایشان شد و به این ترتیب همزمان با اعمال عمل تجاوز علیه حاکمیت ج.ا. ایران و مبادرت به نقض فاحش قواعد مسلم قابل اعمال حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه در این وضعیت نمود و جنایات تجاوز و ترور علیه مقامات و اتباع ایران را مرتکب شد و متوسل به مخاصمه مسلحانه علیه ج.ا. ایران گردید و به این ترتیب صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را تهدید نمود و به خطر انداخت، مجلس شورای اسلامی به منظور تأکید بر لزوم مواجهه با این جنایات و به کیفر رساندن عوامل آن و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی در قبال ملت و دولت ایران و سایر ملت‌ها و با عنایت به اینکه اقدامات خصمانه مذکور ضمن اعلان سیاست رسمی دولت جنایتکار ایالات متحده علیه مقامات و اتباع کشور، با ترور شهید فخری زاده نیز در عمل استمرار یافته است، قانون زیر را جهت مقابله با چنین اقداماتی به تصویب می‌رساند: لذا طرح ذیل تقدیم می‌شود:

عنوان طرح:

طرح ترویج مکتب شهید سلیمانی و تعقیب و مجازات مرتکبان جنایت علیه ایران

ماده ۱- کلیات

- نقض قواعد مسلم حقوق بین الملل توسط آمریکا در طول تاریخ جنگها و مداخلات نظامی این کشور مسلم است.

- اقدام تروریستی آمریکا در حمله مسلحانه و نظامی علیه مأموریت رسمی جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در خاک کشور عراق که در وضعیتی غیر نظامی و خارج از میدان نبرد قرار داشتند، نقض آشکار و فاحش مقررات و قواعد بین‌المللی است.

- اظهارات و بیانیه‌های رسمی مقامات عالی رتبه ایالات متحده و به ویژه رئیس جمهور مجرم و جنایتکار این کشور گویای ادامه سیاست رسمی اعلامی مبنی بر تهدید و توسل به زور علیه ایران و اتباع ایران است؛

- جمهوری اسلامی ایران در مقابل تهدید و توسل به زور نامشروع و حمله مسلحانه‌ای که مخاصمه مسلحانه است حق ذاتی دفاع مشروع را دارا است.

- دفاع از حقوق کشور و ملت ایران، و دفاع از صلح و امنیت به خطر افتاده در منطقه و جهان که ناشی از حضور نظامیان تروریست ایالات متحده و گروه‌های نظامی تحت حمایت ایشان و اقدامات آنها در منطقه است، ضروری است.

- مقابله با این قبیل اقدامات غیرقانونی و نامشروع و تعقیب و ضرورت مجازات عاملان آن و تضمین عدم تکرار این وقایع ضرورت دارد.

ماده ۲- با نظر به مشروعیت اقدامات متقابل در مواجهه با چنین موقعیت‌هایی و با توجه به ظرفیت متنوع سیستم حقوقی کشور در این زمینه از جمله با عنایت به قوانینی نظیر قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی1395/2/28، قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و ترویستی آمریکا در منطقه 1396/05/22، قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «سازمان تروریستی» توسط ایالات متحده آمریکا 1398/02/08، قانون الزام دولت به پیگیری و استیفاء حقوق اتباع و دیپلمات‌های ایرانی آسیب دیده از اقدامات دولت‌های خارجی به ویژه دولت اشتغالگر آمریکا 1389/03/26 و سایر قوانین و مقررات مربوط؛ با در نظر داشتن این اصل اساسی که جمهوری اسلامی ایران در پیشگاه خداوند متعال و ملت شریف ایران حق و وظیفه دارد تا احقاق کامل حقوق ملت ایران و سایر ملل مظلوم و همراه با ملت ایران در منطقه و جهان، اقدامات و پیگیری‌های مقتضی را نزد مراجع و نهادهای ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی اتخاذ نموده و دنبال نماید، دولت و قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران موظفند در به کیفر رساندن عاملان جنایت علیه مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران از جمله سردار و فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه، شهید سلیمانی و همراهان ایشان و توقف و جلوگیری از استمرار تهدید به توسل به زور نامشروع علیه کشور و منافع و اتباع آن توسط ایالات متحده آمریکا، به دنبال اقداماتی که تاکنون اتخاذ شده است، کلیه ظرفیت‌های حقوقی، قضائی، قانونی و اجرایی کشور را به منظور احقاق حقوق ملت ایران و ذی نفعان در اسرع وقت فعال نماید.

 

تبصره- کارگروه مشترک قوه قضائیه و دولت با مسئولیت قوه قضائیه و با حضور نمایندگان منتخب کمیته حقوق بشر مجلس، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون حقوقی - قضائی، ظرف یکماه جهت تشریک مساعی در این خصوص در قوه قضائیه تشکیل می‌شود. این کار گروه موظف است گزارش تشکیل کارگروه و اقدامات اتخاذ شده تا زمان تشکیل در راستای اهداف این قانون را ظرف دو ماه به مجلس شورای اسلامی ارائه نموده و از آن به بعد هر سه ماه یکبار تا تحقق اهداف این قانون به مجلس شورای اسلامی گزارش مربوطه را ارائه نماید.

 

ماده ۳- قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران موظف است با همکاری دولت به منظور توسعه صلاحیت محاکم جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی به جرائم تروریستی و جرائم بین‌المللی و محاکمه آمران، مباشران و معاونین لوایح لازم را ظرف شش ماه تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارائه کنند.

 

ماده 4- قوه قضائیه موظف است به منظور توسعه ظرفیت‌های اجرایی و عملی کشور در رسیدگی به دعاوی حقوقی ضمن اهتمام به آموزش قضات در موضوعات مرتبط به حقوق بین الملل، دادگاهی ویژه برای رسیدگی دعاوی ناظر به قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی 1395/02/28 قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی امریکا در منطقه 1396/05/22 قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان « سازمان تروریستی» توسط ایالات متحده امریکا 1398/02/08، قانون الزام دولت به پیگیری و استیفاء حقوق اتباع و دیپلمات‌های ایرانی آسیب دیده از اقدامات دولت‌های خارجی به ویژه دلوت اشغالگر آمریکا 1389/03/26 و سایر قوانین و مقررات مربوط تشکیل دهد.

 

ماده ۵- کمیته‌ای متشکل از وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی با رعایت سلسله مراتب نیروهای مسلح با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی تشکیل و با مسئولیت وزارت امور خارجه موظفند ظرف مدت شش ماه نسبت به تهیه و ارائه برنامه عمل با هدف اخراج آمریکا از منطقه و خاتمه دادن به اقدامات مداخله جویانه امنیتی و نظامی غیر قانونی در منطقه اقدام کنند و سالانه نسبت به پیشبرد این برنامه عمل به مجلس شورای اسلامی گزارش ارائه نمایند. بخشی از گزارش می‌تواند محرمانه باشد.

 

ماده 6- وزارت «امور خارجه» موظف است با همکاری وزارتخانه‌های «اقتصاد و امور دارایی» «علوم، تحقیقات و فناوری»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت، مجمع بیداری اسلامی، موظفند برنامه عملیاتی تقویت ارتباط علمی، فرهنگی و اقتصادی با کشورهای محور مقاومت را ظرف شش ماه تهیه و به مجلس ارائه کنند.

 

ماده ۷- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است با همکاری سایر نهادهای مربوط از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، ظرف مدت دو ماه نسبت به تأسیس مرکز «مکتب شهید سلیمانی» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نماید. این مرکز موظف است ضمن استخراج، مستندسازی، پیاده سازی و مکتوب نمودن، تبیین و انتشار زندگی نامه، عملکرد جهادی و نظامی سردار شهید سلیمانی، نسبت به تبیین مولفه‌های اندیشه باروها و عملکرد «مکتب سلیمانی» اقدام نماید.

 

تبصره ۱- وازرتخانه‌های «آموزش و پرورش»، «علوم و تحقیقات و فناوری»، «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و سایر نهادهای متولی آموزش کشور اعم از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر دستگاه‌های فرهنگی موظف هستند علاوه بر انجام وظیفه قانونی مقرر در قانون الزام دولت در تعیین سر فصل «جنایات و توطئه آمریکا در کتب درسی مدارس و دانشگاه‌ها مصوب 1398/10/15 نسبت به گنجاندن مولفه‌های استخراجی اندیشه و عملکرد و عملکرد مکتب سلیمانی در سرفصل عناوین و مضمون دروس و برنامه‌های خود ظرف سه ماه اقدام نمایند.

 

تبصره ۲-وزارتخانه‌های مذکور با محوریت وزارت علوم تحقیقات و فناوری موظفند ظرف مدت سه ماه دستور العمل و برنامه اجرائی این قانون را تهیه کنند و هر شش ماه یک بار گزارش عملکرد خود در اجرای این قانون را به کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند. همچنین سازمان برنامه و بودجه موظف است بودجه لازم برای این ماده را از محل بودجه سنواتی در لایحه بودجه را هر ساله ببیند.

 

ماده ۸-کلیه دستگاه‌های فرهنگی از جمله صدا و سیما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان بسیج و سایر سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های مردمی مجموعه برنامه‌های هدفمند و اثر بخش برای تفوق گفتمان مکتب سلیمانی و سایر سازمان‌های مردم نهادینه سازی جهاد و مقاومت و غلبه نرم افزاری برهمینه ‌پوچ استکبار از محل اعتبارات خود تدوین و اجرا کنند و گزارش آن را هر شش ماه یکبار به مجلس ارائه کنند.

 

ماده ۹-امتناع یا ممانعت هر یک از نهادها و دستگاههای کشوری موظف در این قانون در خصوص وظایف مقرره موجب محرومیت از حقوق اجتماعی درجه 6 است.

 

ماده ۱۰- به منظور کاهش وابستگی به نظامات مالی وابسته به نظام سلطه، بانک مرکزی موظف است اقدامات زیر را در دستور کار قرار دهد:

 

الف- حذف استفاده از پیام رسان مالی سوئیفت در یک بازه زمانی ۲ ساله از طریق جایگزینی زیرساخت‌های مشابه جهانی غیر وابسته به آمریکا و اروپا و توسعه پیام رسان مالی داخلی سپام و استفاده از آن در مبادلات مالی جهانی

 

ب- انعقاد پیمان‌های پولی دو و چند جانبه به منظور حذف استفاده مستقیم از دلار و یورو در تمام مبادرات تجاری با به‌کارگیری الگوی حسابداری یورویی در یک بازه زمانی دو ساله

گزارش برنامه ریزی و اجرای این ماده باید هر سه ماه یکبار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه گردد.

 

ماده ۱۱-دولت، نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی و کلیه دستگاه‌های مشمول این قانون موظفند هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد خود و اجرای این قانون را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه نمایند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر